CommOn Antwerp

  WEBSITE ONDER CONSTRUCTIE

1. Common Festival

Tijdens onze Common Festivals draait het allemaal om uw ervaring en de toekomst van Antwerpen. De bedoeling is om u te laten genieten van ons gevarieerd cultuuraanbod en om u in contact te brengen met super interessante mensen met super innoverende ideeën. Serieuze zaken op een plezante manier aanbrengen, is onze specialiteit! Poëtische lezingen, workshops en muziek, debatten en comedy,... "Serieus plezier" noemen we dat!

2. Common Café

Met onze Common Cafés beogen we een meer intensere en intiemere bijeenkomst. We doen hetzelfde als op de festivals, maar dan met minder mensen. Alles samen, lekker knus en gezellig. Een beetje eten, een beetje drinken, een beetje serieus, maar bovenal super plezant!

Sinds kort hebben we een vast Common Café dankzij ons allereerste langetermijnproject: EcoKot

3. EcoKot

EcoKot is een kot waar studenten, kunstenaars en buurtbewoners samenkomen om samen het leven in Antwerpen net dat ietsje meer 'eco' te maken. Je kunt er gezellig een boek lezen, kunstwerken maken, meubels repareren, workshops organiseren, culturele activiteiten bijwonen, vergaderen, feesten, drinken, ... Kortom, Als je zin hebt om je creatief bezig te houden en je hebt nood aan inspiratie, kom dan naar Moorkensplein 10, 2140 Borgerhout. Of ga naar www.EcoKot.org

4.  Common Art

Heb je een creatieve geest? Is Reversed Graffiti, Moss Graffiti, Upcycle Art, Community Art, Slam Poetry, Jamsessions, Comedy, Fotografie, Filmen of zelfs Schrijven ... iets voor jou?


...............................?!..................................


Ja? Doe dan mee aan de allereerste Community of Art @ Ecokot by Common Antwerp vzw


Stel jezelf eens voor en word lid van het Common Antwerp Team!


[email protected]

5. Repair Atelier

Smijt je oude spullen niet nodeloos op de afvalberg! Meubels, fietsen, kleren of iets anders? Meestal kunnen we het nog repareren of weggeven aan iemand anders. Of we kunnen je helpen ze zelf te repareren! Of wil je zelfs nog liever meehelpen in hét allereerste Repair Atelier van Antwerpen?

Laat ons iets weten via: [email protected]

6. Buurtlab

Buurlab is een initiatief genomen door Stadslab2050 en het Ecohuis. Common Antwerp VZW neemt een deel van de taak op zich buurtbewoners actief te engageren. Via ontmoetingsmomenten steunen we lokale projecten die duurzaamheid, zorgzaamheid en verdraagzaamheid met hart én ziel uitdragen. 


Wil jij ook een Buurtlab-moment organiseren? Maar je hebt het geld niet, of je kent de mensen niet om je hierbij te helpen? Contacteer ons via commonantwerpen@gmail.com

7. Lazy Funky Sundays

8. BuurtVuur

9. Samentuin De Wasserette

Onze tweede samentuin die we samen met buurtbewoners oprichtte. Een moestuin, speeltuin, speeltuin, sprookjesbos, bar, keuken,... wat wil je nog meer?
 
 

10. District 10

10 culturele centra, 10 verschillende disciplines ...

Comming soon!